Van 28.05 tot en met 09.06 werkt Aurelie Di Marino in residentie aan haar volgende creatie Cerebriraptor. Met een aantal zielsverwanten onderzoekt ze wat ‘normaal’ is. Ze laten zich bijstaan door psychoanalisten en psychiaters en tasten de normen van de waanzin af. En de waanzin van die normen. Zo creëren ze een freakshow van het alledaagse. Cerebriraptor is de eerste voorstelling in het Labo voor jong werk dat Theater Antigone, De Grote Post en C-TAKT organiseren. Daarin willen ze jonge theatermakers steunen tijdens hun creatieproces.
In De Grote Post is Cerebriraptor te zien op 23.02.2019. Aurelie keert volgend seizoen een aantal keer terug. Met de voorstelling If there weren’t any blacks you’d have to invent them (26.04.2019) en met de kindervoorstelling Snøw (24.03.2019), die ze samen met de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.) maakt. Met dit collectief werkt ze aan artistieke bezettingen van leegstand en publieke of semi-publieke ruimtes. “Wij, ‘kakkers’, zijn met heel uiteenlopende dingen bezig”, aldus Aurelie. “Maar één ding hebben we gemeenschappelijk: we werken allemaal met materiaal dat we om ons heen vinden in de stad en in de wereld.”
Aurelie Di Marino studeerde in 2009 af aan de KULeuven als literatuurwetenschapper en in 2013 aan de theaterregieafdeling van Ritcs School of Arts. Ze werkte in het verleden reeds samen met o.a. De Warme Winkel, Milo Rau, Manu Riche … Op het TheaterFestival 2016 nam Aurelie Di Marino de State of The Youth voor haar rekening.
“Het theater begint bij de wereld.”
Als een ontdekkingsreiziger beweegt Aurelie zich met kritisch-verwonderende stap ofwel in een ander continent, ofwel in haar werk- en woonstad Brussel. Zoekend in de wereld, vaak gepaard gaand met intensief recherchewerk, graaft ze zowel verhalen op als onder en streeft intensief haar doel na: “de mythes die we maken in de wereld te krijgen.”
Buiten het maken van en/of spelen in creaties, werkt Aurelie als gastdocent op Ritcs School of Arts, begeleidt ze 80 leerlingen uit het OKAN-onderwijs voor het Roots-project (2017, Antigone) en coacht ze de Brusselse jongeren van Transfo Collect, waarbinnen diverse subculturen elkaar ontmoeten in het theater.
Q&A met Aurelie
- Wie of wat is jouw grote inspiratiebron?
Mijn grote inspiratiebron (voor dit project) is het absurde karakter van het dagelijks leven en de dodelijke kracht van de gewoonte.
- Welk boek/film/muzieknummer leunt nauw bij het thema van jouw residentie aan?
Een tekst die veel te maken heeft met het thema van onze residentie is de tekst “Cerebriraptor, de dreigende opkomst van een nieuwe ziekte” van psychiater Erik Thys.
- Wat is het abnormaalste dat je al ooit gedaan hebt?
Het abnormaalste dat ik ooit gedaan heb, denk ik, -maar wie ben ik om de norm te bepalen-, is, dat ik uit een rijdende trein ben gesprongen.